Over ons

Zorgburo De Driehoek  is een kleinschalig bureau voor kraamzorg in de noordelijke provincies. Sinds 2005 houden we ons intensief bezig met cliëntgerichte en flexibele kraamzorg.

Zorgburo De Driehoek heeft verschillende kwaliteitscertificaten.

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de cliënt principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Zorgburo De Driehoek is HKZ-gecertificeerd.

Zorgburo De Driehoek is een erkend leerbedrijf via Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven  (SBB). Kraamverzorgenden in opleiding kunnen bij ons praktijkervaring opdoen.

Zorgburo De Driehoek  laat door een extern bureau de klantervaringen meten en analyseren.

UNICEF en de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) hebben de 10 vuistregels vastgesteld die het succesvol slagen van borstvoeding bevorderen. Deze 10 vuistregels zijn samen met de naamsverandering van Zorg voor Borstvoeding certificering omgezet naar de 5 standaarden deze organisatie heet vanaf november 2016 Baby Friendly Nederland. Al onze kraamverzorgenden werken volgens deze standaarden en worden jaarlijks bijgeschoold door een lactatiekundige.

Al onze kraamverzorgenden zijn geregistreerd bij Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en in het bezit van een landelijk erkend diploma kraamverzorgenden of vergelijkbaar diploma. Daarnaast bezitten zij ook diverse andere diploma’s en/of certificaten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de kraamverzorgenden, denk hierbij aan:

  • Eerste hulp bij (kinder) ongelukken, EHB(K)O
  • Vroegtijdige inzet partusassistentie, (V.I.P.)
  • Acute verloskunde
  • Vroegsignalering

 

Daarnaast is Zorgburo De Driehoek aangesloten bij de brancheorganisatie BO geboortzorg.

Kernboodschap kraamzorg:Kraamzorg is toegankelijke en noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later.

 

Let op in de bedrijfsfilm wordt (nog) gesproken over zelfstandige kraamverzorgenden, vanaf 1 april 2017 is Zorgburo De Driehoek een loondienstorganisatie (overigens blijven wij dezelfde flexibele werkwijze hanteren zoals u van ons gewend bent/ mag verwachten).

 

Bekijk hier ons bedrijfsfilmpje van 4 minuten