Intakegesprek

Vóór de 34e week van uw zwangerschap zal het intakegesprek plaatsvinden. Bij u thuis of telefonisch bespreken we dan de bevalling en kraamtijd met u. Welke verwachtingen koestert u en wat zijn onze mogelijkheden? Er is natuurlijk ook alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Of het nu gaat over de babyuitzet of over voeding en verzorging. En heeft u tussendoor nog vragen, dan kunt u ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor u, zonder de tussenkomst van telefooncentrales en doorkiesopties. Verder neemt degene die het intakegesprek met u houdt nog een leuke verrassing voor u mee en een tasje met nuttige informatie en handige producten.

Het aantal uren kraamzorg wordt bij het intakegesprek vastgesteld volgens het “landelijk indicatieprotocol voor de kraamzorg” (LIP). Indien nodig vindt na de bevalling en tijdens de kraamperiode herindicatie van de uren plaats. Het puntensysteem werkt met een beoordeling naar aanleiding van de gezinssiuatie:

- woonomstandigheden
- medische omstandigheden
- sociale omstandigheden/mantelzorg

De moeder-kindzorg (basiszorg = 24 uur) is de minimale zorg die wordt verleend. U bepaalt het maximaal aantal uren zelf. Wij kunnen zowel vroegtijdige partusassistentie (assistentie bij een vroegtijdige bevalling) leveren, als couveusenazorg en aanvullende kraamzorg. Ook bijkopen van kraamzorg is mogelijk. Daarnaast bieden wij ook kraamzorg aan niet-Westerse gezinnen, waarbij rekening gehouden word met de culturele achtergronden.