Voeding

Borstvoeding is de beste start voor je kindje. Het bevat alle belangrijke ingrediënten  die je kindje nodig heeft, perfect afgestemd op zijn of haar behoefte.
Zorgburo De Driehoek heeft borstvoeding hoog in het vaandel staan. Wij zijn dan ook in het bezit van het borstvoedingscertificaat.

 Dit houdt in dat wij de 5 standaarden hanteren:

  1. Beleid, scholing, prenatale voorlichting en ketenzorg
  2. Goede start
  3. Informatie en praktijk van het voeden
  4. Bijvoeding en voeding voor het oudere kind
  5. Hechting en zeggenschap

 

Voor meer informatie over de 5 standaarden kun je op de site van Babyfriendly meer informatie vinden:  https://www.babyfriendlynederland.n

Tijdens het intakegesprek krijg je meer informatie over borstvoeding en de gezondheidsvoordelen.  Ook bespreken we dan de keuze voor kunst- of borstvoeding. Uiteraard respecteren wij elke keuze die je maakt met betrekking tot de voeding van je kindje. Tijdens de kraamtijd zal onze kraamverzorgende je uitgebreid voorlichten over borstvoeding en alles wat erbij komt kijken. Dit geldt ook als je de keuze voor kunstvoeding maakt. Onze kraamverzorgenden worden regelmatig geschoold op het gebied van voeding, zij kunnen al je vragen beantwoorden. Mocht het nodig zijn, dan kan de kraamverzorgende contact opnemen met een lactatiekundige, waar wij nauw mee samenwerken. Er worden ook cursussen gegeven op het gebied van borstvoeding. Daarvoor verwijzen we je door naar het kopje ‘Tip & Links’ op deze website. Hier vindt je o.a.  voorbereidende cursussen, contact met andere ouders zoals bijv. het mamacafe, verloskundigen etc. Tenslotte kom je via deze link baby-friendly-responsief-voeden-met-de-fles-v1 naar de folder responsief voeden (voeden per fles en ingaan op de behoeften en signalen van de baby) onder tips en links vind je een link naar de website voedingscentrum.nl waar heel informatie op staat.

Video: Meer informatie over het geven van borstvoeding vindt u in een voorlichtingsfimpje van het Voedingscentrum. Bekijk hier de borstvoedingsanimatie (281kb). Voor het bekijken van deze video heeft u Adobe Flash Player nodig.

De kraamverzorgende kan je ook informeren over kolven. Is het nodig dat er gekolfd moet worden, dan kan zij adviseren en ervoor zorgen dat er een kolf komt. Wij adviseren om geen kolf te kopen voordat je bent bevallen. Iedere vrouw is uniek en niet elke kolf is geschikt voor elke vrouw. Ook kan de kraamverzorgende je meer vertellen over borstvoeding/kolven  en weer aan het werk gaan.

 Zorgburo De Driehoek heeft geschoolde kramverzorgenden in dienst, die je alles kunnen vertellen over de voeding van je kindje, de praktijk van voeden, kolven en alles wat je maar wilt weten! Het zal je bevallen!