Voeding

Borstvoeding is de beste start voor uw baby. Zorgburo De Driehoek heeft borstvoeding hoog in het vaandel staan. Sinds 2008 zijn wij het bezit van het WHO/Unicef borstvoedingscertificaat.

Dit houdt in dat wij de 10 vuistregels (sinds november 2016 de 5 standaarden) hanteren voor het welslagen van de borstvoeding zoals die door de WHO-code en Unicef zijn gesteld. Bij het intakegesprek krijgt u ook informatie over de gezondheidsvoordelen van borstvoeding.

Als u borstvoeding wilt gaan geven, zal de kraamverzorgende u tijdens de kraamperiode dan ook begeleiden en adviseren. Mocht dat nodig zijn dan kan de kraamverzorgende altijd de lactatiekundige raadplegen, waar nauw mee wordt samengewerkt.

U kunt rekenen op een optimale begeleiding. De kraamverzorgenden worden regelmatig bijgeschoold over borstvoeding. Dit neemt niet weg dat uw keuze en gevoel bij het geven van borstvoeding altijd centraal zal staan. Voor meer informatie over borstvoeding zien we u graag op de informatieavonden in Drachten of Dokkum voor de data kijk onder kopje nieuws informatieavonden borstvoeding.

Video: Meer informatie over het geven van borstvoeding vindt u in een voorlichtingsfimpje van het Voedingscentrum. Bekijk hier de borstvoedingsanimatie (281kb). Voor het bekijken van deze video heeft u Adobe Flash Player nodig.

Bij Zorgburo De Driehoek is het mogelijk om kolven en aanverwante producten te huren/kopen.
Hierover kan de kraamverzorgende u alles vertellen en demonstreren. Dit is een extra service, u hoeft er de deur niet meer voor uit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die borstvoeding wil gaan geven een goede start kan maken. En ook dat u, mocht u na uw verlof weer aan het werk gaan, borstvoeding kunt blijven geven.

Zie voor meer informatie over kolven ‘Verhuur borstkolf‘.

Meer informatie over deze producten is verkrijgbaar op aanvraag. De producten zijn bovendien scherp voor u geprijsd.

Maakt u bewust de keuze voor kunstvoeding dan respecteren wij dit uiteraard!